Elza Dunkels och Marcin de Kaminski fick nog. Det kan vara ett sätt att se på det. Att de fick nog på spekulationer och slutsatser som kommer från ingenstans, påhittade i affekt eller från dåligt underbyggda studier.

Så de startade nåt så enkelt, och samtidigt sjukt smart.

På ask.fm så satte de upp en frågelåda: Fråga Forskarna, där kan vem som helst ställa frågor om unga och Internet och få svar som är baserade på den senaste forskningen i ämnet.

Och för mig som inte är forskare så är det en guldgruva, att få ännu mer fakta och uppslag till vinklar i föreläsningarna.

Tycker även att detta är ett fantastiskt bra sätt att börja stävja i den snedvridna debatten kring unga och Internet. Det är alltför mycket negativ fokusering i media, samt i samtalet kring hur man ska jobba med unga och Internet.

Men forskningen säger att det egentligen inte finns större oro för unga på nätet än vad det finns när de inte befinner sig på nätet.

Men man kan se att unga som har en besvärlig social situation är överrepresenterad bland de som är utsatta online. Och bara den vetskapen borde gör att tex socialtjänsten är ännu mer progressiva i att få ut sig själva på nätet för få fler kontaktytor mot de unga de ändå träffar.

Men ett första steg på ett bra stöd för unga online och för vuxna som behöver lära sig mer är en bra faktgrund, och jag hoppas att det är den som vi börjar bygga här och nu.