Enligt en studie som Amerikanska PEW har gjort så har 23% av de amerikanska tonåringarna en egen läsplatta(eller tablet, som de frågar efter i undersökningen). Enligt PEW är det lika många, rent procentuellt, som hos den vuxna delen av befolkningen.

Vidare i deras studie kan man se att andelen som har en smartphone har på ett år gått från 23% till 37%.

PEW konstaterar även att 1 av 4 bland de tillfrågade (802 stycken) använder mobilen som förstahandsval när de ska ut på nätet. Något som jag tror de flesta tonårsföräldrar här i Sverige håller med om.

Att mobilen så snabbt har blivit förstahandsvalet för Internet tror jag inte så många hade förutsett, visst, vi anade att mobilen skulle förändra hur vi använde nätet, men inte så mycket och inte så fort. Nu är det viktigt att man i Sverige sätter sig ner och tittar på vilka konsekvenser det här beteende får på hur unga vill komma i kontakt med tex skolhälsan, skolan och samhället i stort.

Och inte glömma att med en ständig uppkoppling så finns det ett extra lager i verkligheten hela tiden. Är det du upplever AFK tråkigt, så kan du alltid gå online och se om det finns nåt roligare där.

Se gärna den här videon, ett nyhetsinslag från USA Today om PEW´s studie.

(Viktigt att tänka på är att studien inte alltid ger en sann bild av hur det ser ut i samhället i stort. Men man kan se tendenser.)